4 juni 2020

Nieuwe Imam stelt zich voor…

Assalamoe alaikom,

Alle lof is aan Allah de heer der werelden, en moge zijn prijzingen en vredesgroeten met zijn dienaar en boodschapper zijn.

Ik wil mijzelf aan u voorstellen.
Op 1 juni ben ik begonnen als imam van moskee Al-Fath te Dordrecht. Het leven begon voor mij in deze stad, waar ik geboren werd, en ook naar school ging. Op negenjarige leeftijd ben ik samen met mijn ouders naar Marokko gegaan om daar meer over onze cultuur, taal en natuurlijk het belangrijkste ons geloof te leren. Ik heb op een traditionele koran school gezeten en daarna het reguliere islamitische onderwijs gevolgd.

Na ongeveer twaalf jaar geleefd te hebben in Marokko, begunstigde Allah mij met de mogelijkheid om te studeren in Medina, de gezegende stad van onze profeet Mohammed alaihi salaat wa salam.

Ik heb daar alhamdoelillah tien jaar geleefd en gestudeerd bij meerdere geleerden van deze tijd.
Hoe moeilijk het ook was voor mij om dat achter te laten, heeft Allah de verhevene het bepaald dat ik terug ben gekomen naar mijn geboortestad om hopelijk iets goeds te betekenen voor onze gemeenschap.

Jullie imam Yassin El Allali.السلام عليكم ورحمة الله وبركاته.

الحمد لله، والصلاة والسلام على رسول الله.
اما بعد: فإنه لمن دواعي سروري وشرفي أن أعرف بنفسي لمجتمعنا في دوردريخت، ولدت في هذه المدينة، وبعد سنوات انتقلت مع والدي إلى المغرب ودرست في التعليم العتيق إلى ان التحقت بالجامعة ثم قبلت للدراسة في المدينة النبوية، بفضل الله استفدت من علماء المسجد النبوي والأساتذة الفضلاء في الجامعة الإسلامية في المدينة، بعد هذه
المدة قضى الله لي بالرجوع إلى هذه البلدة التي أرجو أن أكون عضوا نافعا لأهلها مسلمين وغيرهم.

محبكم: إمام مسجد الفتح ياسين العلالي.